Het dagboek van Jan Been

Onderstaande link leidt u naar het knipselboek, waarin alle 65 in 2019 en 2020 in het Peelbelang en 't Contact gepubliceerde afleveringen van het 'Dagboek van Jan Been' zijn opgenomen. Daarin doet Hagenaar Jan Been dertien maanden lang dagelijks verslag van zijn ervaringen als onderduiker in Zuidoost-Brabant en aansluitend nog van zijn activiteiten als lid van de bewakingstroepen van de Binnenlandse Strijdkrachten. 

Ook de veertien teksten van mijn hand, waarmee ik als lid van een schrijverscollectief in 2019 heb bijgedragen aan de wekelijkse verhalencyclus 'De Peel onder vuur' zijn opgenomen. Op initiatief van DAS-publishers konden de inwoners van Deurne, Asten en Someren ter gelegenheid van 75-jaar bevrijding in hun huis-aan-huisblad iedere week weer een regionaal oorlogsverhaal met nog niet gepubliceerde elementen lezen. Dit project van DAS-publishers werd bekroond met de 'Nederlandse prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek 2020'.

In 2022 ruimde DAS-mediacentrum - de opvolger van DAS-publishers - in de kolommen van Peelbelang en 't Contact ruimte in voor mijn driedelige serie 'De oorlog verbindt mensen voor het leven'. Dit verhaal begint klein met de zoektocht van Harry van de Manakker. 

Mijn dank gaat uit naar allen, die het schrijven en publiceren van al deze verhalen mogelijk gemaakt hebben. En daarnaast naar Gijs Wortel Binding, Jeroen Koppes en  Ramon Weren. Zonder hun medewerking zouden deze verhalen nooit op mijn website terechtgekomen zijn.  Maarten Driessen bleek bereid om in de lokale weekbladen aandacht te vragen voor de digitale beschikbaarheid van 'Het Dagboek van Jan Been.' Hartelijk dank daarvoor. 

https://www.yumpu.com/nl/document/read/67986883/dagboek-van-jan-been

Tip: u kunt op een pagina dubbelklikken om deze ingezoomd te bekijken.